Kırkağaç’ın meşhur kavunundan yapılan sübye tam anlamıyla şifa kaynağı. Kırkağaç kavunun hasat edildiği şu günlerde konuyu gündeme getiren uzmanlar şu bilgileri veriyor.Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun […]
Kırkağaç’ın meşhur kavunundan yapılan sübye tam anlamıyla şifa kaynağı. Kırkağaç kavunun hasat edildiği şu günlerde konuyu gündeme getiren uzmanlar şu bilgileri veriyor.Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz. Tam mevsiminde mis gibi kokan kavun sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Kavunun ve kavun çekirdeğinin faydaları saymak bitmiyor. Taptaze kavunları yedikten sonra kalan çekirdekleri çöpe atıyorsanız yanlış yapıyorsanız. Kavun çekirdeklerini kurutarak yaz aylarında inanılmaz ferahlık sağlayacak sübye içeceğini yapabilirsiniz. Oldukça kolay yapılan bu içecek favori yaz içeceğiniz olacak. Sübye çok kolay bozulan bir tarif olduğu için hazırladığınız sübyeyi aynı gün içerisinde tüketmeniz gerekiyor. SÜBYE NASIL YAPILIR? Malzemeler 1,5 su bardağı kuru kavun çekirdeği, 3/4 su bardağı şeker, 2 lt su. Yapılışı:Kavun çekirdeklerini rondoda olabildiğince ince şekilde çekin. Derin bir kaseye kavun çekirdeği, şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerini hava almayacak şekilde örtüp buzdolabına kaldırın ve 2 saat dinlendirin. Süre sonunda sübyeyi ince bir tülbentle süzüp bir sürahiye alın, buzdolabında saklayın ve aynı gün içerisinde tüketin. Afiyet olsun!