Aralarında Kırkağaç’ın Alacalar ve Hamidiye göletlerinin de olduğu 9 gölete tam 50 bin sazan balığı bırakıldı. Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2016 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Manisa iç sularına 50 bin yavru sazan balığının bırakıldığını söyledi. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Manisa genelinde balık tüketiminin yaygınlaştırılması, […]
Aralarında Kırkağaç’ın Alacalar ve Hamidiye göletlerinin de olduğu 9 gölete tam 50 bin sazan balığı bırakıldı.
Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2016 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Manisa iç sularına 50 bin yavru sazan balığının bırakıldığını söyledi.
Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Manisa genelinde balık tüketiminin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden getirilen pullu sazan yavruları Manisa’da 9 adet tarımsal sulama göletine bırakıldı.
Göletlerin balıklandırılması çalışmalarına 2004 yılından beri devam ettiklerini söyleyen Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “Program doğrultusunda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin ettiğimiz ortalaması 1 gram ağırlığında olan, 50 bin adet pullu sazan balığı yavrusunu, yeni yapılan göletlerimiz de dahil olmak üzere 4 İlçemizde, 9 farklı gölete bıraktık” dedi.
AV YASAĞI GETİRİLDİ
Yapılan balıklandırma çalışmalarında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla avlanmanın yasak olduğuna değinen Hasan Çebi şunları söyledi:
“Göl ve göletlerin balıklandırılmasındaki temel amaç gölet civarında yaşayan ekonomik durumu iyi olmayan insanların hayvansal kaynaklı protein ihtiyacının teminini ve amatör olta balıkçılığının yaygınlaşmasını sağlamaktır. Amatör Balıkçılar avlanma sırasında olta sayısına, iğne sayısına, resmi avlanma günlerine, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine, miktarlarına, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek ‘Sürdürülebilir Su Ürünleri Avcılığına’ destek olmalıdırlar.
Manisa Merkezde Ortaköy, Türkmen, Yenice, Örencik, Pınarköy Göletlerinde, Gördes BeğelGöletinde, Kula Eroğlu Göletinde, Kırkağaç’ta Alacalar ve Hamidiye Göletlerinde 2018 yılı Ağustos ayına kadar avlanmak kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayan balıkçılara 327 TL ile 1.113 TL arası idari para cezası uygulanacaktır.
Vatandaşlarımızın, balık avının yasaklandığı göletlerde balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğümüze bağlı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüze telefon ile bilgi vermeleri gerekmektedir. Amatör balıkçılığa kazandırılan yeni göletlerimizin hayırlı olmasını diliyor, balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılığımıza destek vermelerini bekliyorum” dedi.