Döviz Kurları

BIST
8236
USD/EUR
1,0722
Amerikan Doları
7,57076
Euro
30,0697
İngiliz Sterlini
35,23
Japon Yeni
18,9242
Rus Rublesi
6,6689
SA Riyali
6,0524
Altın
2,51855
Son Güncelleme: 05.09.2023 19:27

Kavun sübyesi şifa kaynağı

Kavun sübyesi şifa kaynağı

Kırkağaç’ın meşhur kavunundan yapılan sübye tam anlamıyla şifa kaynağı. Kırkağaç kavunun hasat edildiği şu günlerde konuyu gündeme getiren uzmanlar şu bilgileri veriyor.Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun […]

02 Eylül 2022 Cuma - 220 kez okunmuş
Facebook 0 Twitter 0

Kırkağaç’ın meşhur kavunundan yapılan sübye tam anlamıyla şifa kaynağı. Kırkağaç kavunun hasat edildiği şu günlerde konuyu gündeme getiren uzmanlar şu bilgileri veriyor.Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz. Tam mevsiminde mis gibi kokan kavun sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Kavunun ve kavun çekirdeğinin faydaları saymak bitmiyor. Taptaze kavunları yedikten sonra kalan çekirdekleri çöpe atıyorsanız yanlış yapıyorsanız. Kavun çekirdeklerini kurutarak yaz aylarında inanılmaz ferahlık sağlayacak sübye içeceğini yapabilirsiniz. Oldukça kolay yapılan bu içecek favori yaz içeceğiniz olacak. Sübye çok kolay bozulan bir tarif olduğu için hazırladığınız sübyeyi aynı gün içerisinde tüketmeniz gerekiyor. SÜBYE NASIL YAPILIR? Malzemeler 1,5 su bardağı kuru kavun çekirdeği, 3/4 su bardağı şeker, 2 lt su. Yapılışı:Kavun çekirdeklerini rondoda olabildiğince ince şekilde çekin. Derin bir kaseye kavun çekirdeği, şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerini hava almayacak şekilde örtüp buzdolabına kaldırın ve 2 saat dinlendirin. Süre sonunda sübyeyi ince bir tülbentle süzüp bir sürahiye alın, buzdolabında saklayın ve aynı gün içerisinde tüketin. Afiyet olsun! ssss

Yorumlar kapatıldı.

kirkagac.web.tr - 2015 -Bu sitedeki haberlerin izinli veya izinsiz kopyalanması yasaktır.
iPortal Kodlayan: Özer Gül