Manisa’da üretici ile ihtiyaç sahibinin buluşturulması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi amacıyla yeni bir projeye imza atıldı. Gördes ve Kırkağaç’ta üretim yapan çiftçilerden oluşan tarımsal kalkınma kooperatifleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işbirliği sonrasında ilk etapta 5 buçuk ton nohut ve 5 buçuk ton kuru fasulyenin alım süreci tamamlandı. Manisalı çiftçilerin ürünü, Gıda Bankalarında yerini […]
Manisa’da üretici ile ihtiyaç sahibinin buluşturulması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi amacıyla yeni bir projeye imza atıldı. Gördes ve Kırkağaç’ta üretim yapan çiftçilerden oluşan tarımsal kalkınma kooperatifleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işbirliği sonrasında ilk etapta 5 buçuk ton nohut ve 5 buçuk ton kuru fasulyenin alım süreci tamamlandı. Manisalı çiftçilerin ürünü, Gıda Bankalarında yerini aldı. Ürünler ayrıca, aş evinde ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak dağıtılacak.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçim sözleri arasında da yer alan üretici kooperatiflerin desteklenmesi projesi kapsamında, Gıda Bankası ve Aşevi’nde kullanılacak tarımsal ürünler, doğrudan üreticiden alınmaya başlandı. Proje kapsamında Gıda Bankası’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan ve Aşevinde tüketilen bakliyatları doğrudan üretici kooperatiflerinden temin edilerek hem kooperatiflere hem de üreticilere destek veriliyor. Proje kapsamında ilk aşamada 5 buçuk ton nohut ve 5 buçuk ton kuru fasulyenin alım süreci tamamlandı ve bu ürünlerin belli planlama dahilinde ihtiyaç sahiplerinin faydalandığı Gıda Bankalarına sevkiyatları başladı.
“Kooperatifçiliği desteklemek için sosyal çalışma başlattık”
Kooperatifçiliğin, tarımın sürdürülebilir olması için vazgeçilmez olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Pandemi sürecinde gıda güvenliğinin ve gıda arzının sağlanmasının, sağlıktan sonraki en önemli konu olduğu herkesin takdirindedir. Bu amaçla tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, istihdamı arttırmak ve kooperatifçiliği desteklemek için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal bir çalışma başlattık. İlk başlangıcı Gördes ve Kırkağaç bölgesinde yetişen nohut ve fasulyelerle yaptık. İlerleyen süreçte ürün çeşitliliğini ve kooperatif sayısını arttırmayı amaçlıyoruz. Gıda Bankasında, Aşevi’nde ve yemekhanelerde kullanacağımız nohut ve fasulyeyi, Manisa’nın ihtiyacı için Manisa’nın çiftçisi ve kooperatiflerinden alıyoruz” dedi.
Kooperatiflerden 11 Ton Bakliyat Alımı Yapıldı
Gıda Bankalarının il genelindeki ihtiyaç sahiplerine hizmet verdiğini hatırlatan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ise, “Gıda bankası olarak şuan 2 bine yakın aile, kişi sayısı olarak da 7 bin 500 – 8 bin kişiye hizmet veriyoruz. Toplamda 5 bin 500 kilogram fasulye ve 5 bin 500 kilogram nohut temin ettik. Bunların temini sırasında hangi kooperatiflerden nasıl alınacağı veya bu kooperatiflere duyurumuzu yapmak üzere ilçe ilçe gezerek bilgilendirmede bulunduk. İlk etapta Gördes ve Kırkağaç’ta bulunan kooperatiflerimiz vardı, onlardan ilk alımı gerçekleştirdik. Alınan ürünler bütün ilçelere dağıtıldı. Gıda bankalarında kuru gıda olarak, Aşevi’nde ise ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak dağıtılacak” dedi.