Değişik damak lezzetiyle bir döneme damga vuran, fakat artık unutulmaya yüz tutmuş hatta unutulmuş olan kavurma zeytinyağı Kırkağaç’ta tekrar gün yüzüne çıktı.Kırkağaç’ın Yağmurlu mahallesinde ikamet eden genç çiftçilerde İsmail Toprakçı, kavurma zeytinyağını tekrar piyasa sürüyor.Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı eski Meclis Başkanı İbrahim Çam’ın tarif ve yönlendirilmeleriyle elde edilen kavurma zeytinyağı şu ilginç aşamalardan geçiyor. Gazetemize […]
Değişik damak lezzetiyle bir döneme damga vuran, fakat artık unutulmaya yüz tutmuş hatta unutulmuş olan kavurma zeytinyağı Kırkağaç’ta tekrar gün yüzüne çıktı.Kırkağaç’ın Yağmurlu mahallesinde ikamet eden genç çiftçilerde İsmail Toprakçı, kavurma zeytinyağını tekrar piyasa sürüyor.Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı eski Meclis Başkanı İbrahim Çam’ın tarif ve yönlendirilmeleriyle elde edilen kavurma zeytinyağı şu ilginç aşamalardan geçiyor.
Gazetemize konuşan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz “İlk önce toplanan zeytinler geniş tavalar içerisinde fırında düşük ısıda kurutuluyor. Kurutulan zeytinler daha sonra silindir şeklinde büyük ve ağır taşlar ile kırılarak ezilir ve hamur haline getirilir. Daha sonra elde edilen bu hamur geniş ve büyük bir tavada kavrulur. Kavrulan bu hamur daha sonra torbalara konularak sıkılır. Bu sıkma işlemini bizzat genç girişimcimiz İsmail Toprakçı tarafından yapmış olduğu mengene sistemi ile tamamen insan gücüyle kendisi sıkıyor.
Kırkağaç Ziraat Odası olarak bin bir derde şifa olan kavurma zeytinyağını tekrardan gün yüzüne çıkarıp insanlarımızın tüketimine sunan bu işletmeci kardeşimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.