Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Anadolu’da kurulan birçok medeniyetlere tanıklık etmiş olan Kırkağaç’taki anıt ağaçta incelemelerde bulundu. Kırkağaç’ın tanıtımına bu doğa harikasının büyük katkı sağlaması bekleniyor. KIRKAĞAÇ ANIT AĞAÇ İLE TANINACAK Bugüne kadar daha çok kavunuyla tanınan Kırkağaç bundan sonra anıt ağacı ile de tanınacak. Bu […]
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Anadolu’da kurulan birçok medeniyetlere tanıklık etmiş olan Kırkağaç’taki anıt ağaçta incelemelerde bulundu. Kırkağaç’ın tanıtımına bu doğa harikasının büyük katkı sağlaması bekleniyor.
KIRKAĞAÇ ANIT AĞAÇ İLE TANINACAK
Bugüne kadar daha çok kavunuyla tanınan Kırkağaç bundan sonra anıt ağacı ile de tanınacak. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kırkağaç Belediyesi elele vererek koordineli bir şekilde çalışıyor. İl genelindeki tarihi, kültürel ve beşeri zenginlikleri tespit edebilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hala dallarından zeytin vermeye devam eden 1655 yıllık ağacın tanıtılması amacıyla yapılabilecek olan çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarih, kültürel ve beşeri miraslarımızı yeniden canlandırmak, kent turizmini harekete geçirmek adına başlattığı çalışmalara bir halka daha ekledi. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediye Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Meclisi, Kırkağaç ilçesi Bakır Mahallesi’nde bulunan 1655 yaşındaki zeytin ağacında incelemelerde bulundu. Yıllara meydan okuyan ihtişamı ve yemyeşil dallarıyla komisyon üyeleri anıt ağacı hayranlıkla inceleyerek, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.
BÜYÜKŞEHİR ANIT AĞAÇ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
İncelemeler ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “Yaklaşık 5 yıl önce İl Özel İdare Başkanlığı’nda, Celal Bayar Üniversitesi’nin de katkılarıyla bu köklü ağaç ile ilgili bir inceleme yapılmış. Uzun süren çalışmanın ardından bu ağacın yaşı Anıtlar Kurulu tarafından da onaylandı. Bu köklü ağaç bölgenin ne kadar tarihi bir yapıya sahip olduğunun da bir anlamda kanıtı. Bizde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bağlı komisyon üyeleri olarak 1655 yaşındaki anıt ağaçta incelemelerde bulunarak, tanıtımı noktasında yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hem ziyaretçiler için uygun bir ortam hazırlamak hem de yıllara meydan okuyan ihtişamıyla halen meyve veren anıt ağacı ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.
“İLÇE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK”
Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacı olarak kabul edilen anıt ağacın bölgenin turizmine katkı sağlayacağını da dile getiren Güzgülü, “Bölgede bu anıt ağacın yanı sıra birçok köklü ağaç daha bulunmakta. Öte yandan aynı bölgede tarihi bir tümülüs de yer almakta. Tarihi ve beşeri zenginlikleriyle bu bölgenin turizmini hareketlendirmeyi amaçlıyoruz. Anadolu da kurulan birçok medeniye tanıklı etmiş olan bu köklü ağacın turistik ve endüstriyel olarak bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
ANIT AĞAÇ TANITIM ÇALIŞMASI BAŞLATILIYOR
Komisyon üyeleri daha sonra Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’ün makamına konuk oldu. Anıt ağacın tanıtılması noktasında yapılabilecek çalışmalar hakkında komisyon üyeleri, İsmail Gedüz ile de fikir alışverişinde bulundu.